Boeing vyhodil kvůli kauze 737 MAX prvního šéfa, končí prezident divize

Výroba 737 MAX v závodě Boeingu v Rentonu. Foto: BoeingVýroba 737 MAX v závodě Boeingu v Rentonu. Foto: Boeing

Přes půl roku trvající krize s letadly Boeing 737 MAX má svoji první oběť v nejvyšším managementu firmy. Šéf divize

Přes půl roku trvající krize s letadly Boeing 737 MAX má svoji první oběť v nejvyšším managementu firmy. Šéf divize obchodních letadel (osobní + nákladní) Kevin McAllister končí, nahradí ho Stan Deal.

Boeing oznámil personální změny v tiskové zprávě jen pár hodin před tím, než dnes zveřejní výsledky za třetí čtvrtletí.  Deal dosud vedl divizi globální služeb Boeingu. Z prohlášení není jasné, zda McAllister skončil dobrovolně nebo byl vyhozen.

McAllister přišel do vedení divize obchodních letadel až v poslední části vývoje 737 MAX, podle zdrojů Reuters ho řada zaměstnanců považuje jen za „obětního beránka“.

Boeing nedávno rozdělil i v reakci na problémy 737 MAX funkci předsedy představenstva a prezidenta firmy. Dennis Muilenburg zůstal prezidentem, představenstvo nově vede David Calhoun. Podle vyjádření představenstva mají stále v Muilenburga plnou důvěru, chtějí mu ale umožnit větší prostor na bezpečný návrat letadel 737 MAX do provozu.

Návrat letadel 737 MAX zatím není jasný, Boeing tento týden vydal rozsáhlé prohlášení o tom, jaké pokroky v úpravách řídícího systému už udělal. Podle výrobce už s upraveným řídícím systémem MCAS odlétal 1500 zkušebních hodin.

Tagy boeing uzemnění letadel 737 MAX
8 komentářů