Boeing: v prosinci obnovíme dodávky 737 MAX aerolinkám

Boeing 737 MAX7. Foto. BoeingBoeing 737 MAX7. Foto. Boeing

Boeing je přesvědčen, že by během prosince mohl získat povolení pro návrat letadla 737 MAX do běžného provozu a obnovit

Boeing je přesvědčen, že by během prosince mohl získat povolení pro návrat letadla 737 MAX do běžného provozu a obnovit dodávky letadel svým zákazníkům.

Firma o tom dnes informovala na svých stránkách ve vyjádření o pokroku v nové certifikace problematických letadel, která jsou uzemněna po dvou tragických nehodách v Indonésii a Etiopii.

Jsme si jistí, že 737 MAX bude nejbezpečnějším letadlem na světě,“ uvedl Boeing v tiskové zprávě. Akcie Boeingu na zprávu reagovaly vzestupem o čtyř procenta.

Boeing podle zprávy předpokládá, že opětovná certifikace letadla proběhne ještě letos. „Je možné, že k obnovení dodávek zákazníkům dojde během prosince poté, co provoz letadla povolí FAA (úřad civilního letectví v USA, pozn. redakce),“ plánuje Boeing. Boeing podobně optimistický byl už v létě, kdy začal najímat extra zaměstnance na předávání letadel aerolinkám s plánovaným termínem v říjnu. Podle Boeingu by se měla letadla na pravidelné linky vrátit během ledna.

Některé americké aerolinky ale nejsou tak optimistické, Southwest i American Airlines  minulý týden posunuly návrat letadel v rezervačním systému až do začátku března příštího roku. Velkým tématem bude pro aerolinky i návrat důvěry cestujících v použití takových letadel.

Boeing v prohlášení vyjmenoval všechny kroky, které už k certifikaci provedl, ladí s FAA termín a podmínky certifikačního letu.

Tagy 737 max boeing uzemnění letadel 737 MAX
18 komentářů