Boeing otevře svou pobočku v Řešově, pro polské město jde o dosud největší nájemní transakci

Ředitelství Boeingu v Chicagu. Zdroj: BoeingŘeditelství Boeingu v Chicagu. Zdroj: Boeing

Ve městě už sídlí například výrobci leteckých motorů Pratt & Whitney Rzeszow či MTU Aero Engines Polska.

Americký koncern Boeing si pronajal téměř 6 600 metrů čtverečních ve 14patrové budově SkyRes v polském městě Řešov. Firma si v místě zřídí svou novou kancelář. O příchodu Boeingu do metropole Podkarpatského vojvodství informují přední portály věnované polskému trhu s nemovitostmi.

Čemu přesně se bude řešovská pobočka koncernu věnovat a kolik lidí v ní najde uplatnění zatím není jasné, jistý je nicméně fakt, že pro tamní trh kanceláří jde z hlediska počtu čtverečních metrů o dosud největší dokončenou nájemní transakci. V developerském projektu vybudovaném v roce 2015 sídlí ještě také významná poradenská společnost Deloitte.

Během krátké doby jsme našli budovu, která vyhovovala našim potřebám. Hledali jsme moderní, centrální a atraktivní místo, které by poskytlo prostor našim lokálním týmům,“ uvedl property manager Boeingu David Packer.

Developerský projekt SkyRes v polském Řešově - nejnovější kancelář amerického Boeingu.
Zdroj: SkyRes.eu

Řešov jako polské Silicon Valley

S příchodem Boeingu do Řešova pomohla mezinárodní agentura Cushman & Wakefield, která se velkou mírou podílí také na chodu českého realitního trhu. Zástupce agentury Michał Galimski v komentáři pro portál Rzeszow-news.pl zdůrazňuje nezpochybnitelný obchodní rozvoj východního Polska.

Pro Boeing měla být klíčová blízkost řešovského letiště a napojení na dálnici A4. V minulém roce firma otevřela na Technické univerzitě v Řešově po Lodži svou druhou polskou Pop-Up Newton Room, kde studentům zprostředkovává výuku přírodních věd, technologií, inženýrství a matematiky, zaměřenou na leteckou tématiku.

Řešov nemá o významné investory nouzi, nejinak je tomu také v leteckém segmentu. Ve městě sídlí například výrobci leteckých motorů Pratt & Whitney Rzeszow či MTU Aero Engines Polska, která vyrábí a opravuje motory a jejich součásti pro nejzastoupenější letadla na trhu. Na řešovském letišti působí i polská státní firma pro údržbu letadel LOT Aircraft Maintenance Services (LOTAMS). Společnost tam navíc připravuje ve střední a východní Evropě velikostí i kapacitou ojedinělý projekt hangáru pro údržbu čtyř širokotrupých, případně až patnácti úzkotrupých, nebo dokonce 20 regionálních letadel.

Na řešovském letišti působí i polská státní firma pro údržbu letadel LOT Aircraft Maintenance Services (LOTAMS). Společnost tam navíc připravuje ve střední a východní Evropě velikostí i kapacitou ojedinělý projekt hangáru pro údržbu čtyř širokotrupých, případně až patnácti úzkotrupých, nebo dokonce 20 regionálních letadel.
Zdroj: www.rzeszowairport.pl

 

 

Tagy boeing Polsko Řešov RZE
17 komentářů