Boeing chystá velké navýšení produkce uzemněných 737 MAX, tvrdí Reuters

Výroba 737 MAX v závodě Boeingu v Rentonu. Foto: BoeingVýroba 737 MAX v závodě Boeingu v Rentonu. Foto: Boeing

Boeing plánuje od února příštího roku výrazně navýšit produkci letadel 737 MAX. Ze současných 42 letadel chce zvýšit produkci na

Boeing plánuje od února příštího roku výrazně navýšit produkci letadel 737 MAX. Ze současných 42 letadel chce zvýšit produkci na 52 kusů měsíčně. S odvoláním na tři zdroje to tvrdí agentura Reuters.

Podle Reuters oznámil Boeing už svůj plán zhruba stovce dodavatelů dílů na 737 MAX. Ti patří rovněž mezi firmy, které snížení výroby zásadně postihlo. Boeing v dubnu snížil výrobu z 52 kusů měsíčně a 42 letadel, od té doby vyrábí letadla pouze na sklad a čeká, až úřady jejich provoz opět povolí. Firmy měly přitom naplánované kapacity na podstatně větší tempo. Příští rok v červnu se chce Boeing dostat na tempo výroby 57 letadel měsíčně.

Akcie Boeingu mají za sebou jeden z nejlepších týdnů od krize způsobené uzemněním letadel 737 MAX. Nejprve reagovaly na chystaný nábor lidí kvůli očekávání brzkého předávání letadel aerolinkám, včera i na optimistický výhled ohledně produkce letadel. Za týden posílily téměř o desetinu.

Úřad civilního letectví FAA zatím neoznámil termín, kdy začne s oficiálními certifikačními lety. Podle Reuters ale počítá s tím, že na lety nasadí méně zkušené piloty.

Tagy boeing uzemnění letadel 737 MAX
8 komentářů