BMW má zájem o pozemky v Mošnově

Ostrava Airport Multimodal Park. Foto: multimodalpark.czOstrava Airport Multimodal Park. Foto: multimodalpark.cz

Prodej pozemků, kterých se záměr týká budou ve čtvrtek řešit ostravští zastupitelé.

Ostravští zastupitelé budou na svém čtvrtečním zasedání řešit prodej dalších pozemků ve strategické průmyslové zóně Mošnov u ostravského letiště. Jak vyplývá z materiálů pro zastupitele, celkově se přihlásili tři zájemci, z nichž nabídky splňují dva – OAMP Holding a Panattoni. Oba deklarovali zájem přivést do areálu nájemce z oblasti automotive.

Zatímco u Panattoni je potenciální nájemce neznámý, OAMP doložila zastupitelům podepsané prohlášení o záměru se společností BMW, a to i s podpisem nájemní smlouvy na dobu 10 let s možností prodloužení o dvakrát 5 let.

V BMW Parku má fungovat velkokapacitní logistický provoz s důrazem na multimodální prvek, tedy využití železniční vlečky a manipulace s přepravními kontejnery v rámci již vybudovaného terminálu kombinované dopravy. Investor slibuje postupné vytvoření minimálně pěti set pracovních míst.

Zájmové území, které je předmětem prodeje ve strategické průmyslové zóně Mošnov.Zdroj: Ostrava.cz

Zájmové území, které je předmětem prodeje ve strategické průmyslové zóně Mošnov.
Zdroj: Ostrava.cz

Nabídka OAMP na koupi dotčených pozemků dosahuje částky 429 milionů korun bez DPH. S výstavbou by se mohlo podle přiložených dokumentů začít ještě letos. Zahájení zkušebního provozu je předpokládáno v roce 2026, plnohodnotného pak o rok později.

Celková plánovaná výše investice je 150 milionů eur, což je v přepočtu asi 3,75 miliardy korun. Deník Zdopravy.cz požádal o vyjádření ostravský magistrát, OAMP i samotné BMW, žádná ze stran dosud své plány nekomentovala.

Automobilka už v Česku významně investuje. Loni BMW Group zahájila provoz testovacího polygonu v Sokolově pro automatizovanou jízdu. Největší testovací areál BMW na světě vznikl na 600 hektarech bývalé výsypky po těžbě hnědého uhlí. V areálu vznikla stovka míst.

Místo uhlí autonomní auta. BMW otevřelo u Sokolova testovací polygon

Tagy Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft bmw Letiště Ostrava LKMT mošnov OAMP OSR ostrava airport Ostrava Airport Multimodal Park
3 komentáře