Bezpečnější D35. Po srážkách se zvěří uspíšilo ŘSD stavbu plotu kolem nového úseku

D35 Opatovice - Časy. Foto: ŘSDD35 Opatovice - Časy. Foto: ŘSD

ŘSD slibuje dokončení plotu do konce ledna.

Série dopravních nehod způsobených srážkou se zvěří přinutila Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokročit s plánovanou stavbou plotu kolem nového úseku dálnice D35. Ministerstvo dopravy povolilo používání dálnice i bez toho, aby byl plot dokončen.

Ještě minulý týden mluvilo o dokončení oplocení do jara, teď už o konci ledna. „Práce začaly u Labe a postupujeme směrem k Borku. Kompletní dokončení oplocení v tomto úseku je plánováno na konec ledna,“ uvedlo ŘSD na twitterovém účtu.

Dálnice proťala přirozený koridor pro zvěř, aniž by byla zvířata nějak chráněna. K největší nehodě došlo na začátku roku, kdy se auto srazilo se šesti divokými prasaty.

„Dálnice není zkolaudována a není kompletně hotová, probíhají například terénní úpravy. Máme ale od ministerstva dopravy schválení k předběžnému užívání,“ řekl minulý týdenn mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Již bývalá vláda si tak mohla i přes nedodělanou stavbu započítat nový úsek do výčtu dokončených dálnic.

Již před samotným otevřením dálnice se ozývaly hlasy varující před nebezpečím z možného neoplocení dálnice. Například poslanec KDU-ČSL David Šimek na facebooku po prohlídce dálnice před otevřením upozornil, že není oplocena, a zda je nutné „hnát otvírání dálnice na sílu za každou cenu“.

Tagy D35 D35 Opatovice - Časy oplocení dálnic Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
27 komentářů