Bez vládního speciálu. Premiér Petr Fiala letěl do Dubaje a zpět pravidelnými linkami

Boeing 777-300ER společnostni Emirates v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comBoeing 777-300ER společnostni Emirates v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Fiala využil služeb Flydubai a Emirates.

Premiér Petr Fiala nezvykle využil ke své pracovní cestě spoje pravidelné letecké dopravy namísto nasazení armádního Airbusu A319.

Využil služeb leteckých společností Flydubai a Emirates. Do Dubaje letěl z Varšavy ze setkání lídrů takzvané Bukurešťské devítky s americkým prezidentem Joe Bidenem. Z Dubaje se dnes vrátil s Emirates do Prahy, šlo o let EK 139. Do Varšavy Fiala letěl armádním letadlem CASA.

O cestě běžnou linkou informoval mluvčí vlády Václav Smolka. Ve Spojených arabských emirátech jednal Fiala s prezidentem Muhammadem bin Zajdem Nahajánem a místopředsedou vlády Mansúrem bin Zajdem Nahajánem. Navšítivl také jeden z největších zbrojařských veletrhů na světě IDEX.

Premiérovi se ve Spojených arabských emirátech povedlo vyjednat prohloubení obchodních vztahů obou zemí. Ze Spojených arabských emirátů k nám dorazí byznysová delegace, zájem spolupráci je např. v energetice,“ uvedl Smolka.

Tagy emirates flydubai
77 komentářů