Belgie pomůže zachránit Brussels Airlines, půjčí jim 290 milionů eur

Airbus A320 společnost Brussels Airlines. Foto: Alan Wilson from Stilton, Peterborough, Cambs, UK [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]=Airbus A320 společnost Brussels Airlines. Foto: Alan Wilson from Stilton, Peterborough, Cambs, UK [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]=

Belgická vláda se po měsících jednání dohodla s německou Lufthansou na pomoci letecké společnosti Brussels Airlines. Lufthansa, která Brussels Airlines

Belgická vláda se po měsících jednání dohodla s německou Lufthansou na pomoci letecké společnosti Brussels Airlines. Lufthansa, která Brussels Airlines ovládá, do firmy napumpuje 170 milionů eur formou zvýšení kapitálu, belgická vláda poskytne dopravci úvěr 290 milionů eur.

Uzavření takzvaného stabilizačního balíčku oznámily Brussels Airlines v tiskové zprávě. Vláda si od podpory slibuje, že Brusel nadále zůstane jedním z hlavních přestupních bodů skupiny Lufthansa.

Podporu musí ještě schválit Evropská komise. Lufthansa upozornila, že do aerolinek investovala v minulosti už 600 milionů eur.

Podpora Brussels Airlines se vyjednávala nezvykle dlouho. V Belgii je často slyšet kritika postupu Lufthansy, podle kterého spíše roli belgického dopravce upozaďuje. Nová dohoda má zajistit rozvoj aerolinek včetně jejich dálkových linek.

Tagy Brussels Airlines
20 komentářů