Během pár týdnů nám dojdou peníze, varovala Lufthansa

Airbus A320neo. Foto: LufthansaAirbus A320neo. Foto: Lufthansa

Letecká společnost Lufthansa oznámila ve své předběžné zprávě o hospodaření za první čtvrtletí, že jí dojdou během několika týdnů peníze,

Letecká společnost Lufthansa oznámila ve své předběžné zprávě o hospodaření za první čtvrtletí, že jí dojdou během několika týdnů peníze, pokud nedostane státní pomoc.

Lufthansa podle předběžných výsledků za první čtvrtletí prodělala 1,2 miliardy eur, za další čtvrtletí očekává podle vyjádření podstatně vyšší ztrátu. Firma už vyřadila trvale více než 40 letadel, zejména pak větších a starších typů.

Šéf Lufthansy Carsten Spohr už dříve uvedl, že aerolinky prodělávají v současné situaci milion eur za hodinu. O státní pomoc žádá celá skupina v Německu, Rakousku, Belgii a Švýcarsku. „V tuto chvíli není možné odhadnout, kdy bude možné obnovit provoz nad rámec současných repatriačních letů,“ uvedla firma v prohlášení.

Lufthansa má aktuálně zhruba 4,4 miliardy eur na účtech, firma ale upozornila, že má podstatně vyšší závazky na obzoru, například splátky letadel nebo výplatu náhrad za zrušené letenky.

Podle zveřejněných výsledků tržby Lufthansy klesly o 18 % na 6,4 miliardy eur, pro ukázku dopadů pandemie jde ale prakticky o nic neříkající číslo, protože hlavní pokles tržeb začal v březnu.

Tagy Lufthansa
30 komentářů