Baldismus u Trhového Štěpánova. Na Vlašimku někdo pokácel strom

Stromy pokácené na trať u Trhového Štěpánova. Pramen: Railway CapitalStromy pokácené na trať u Trhového Štěpánova. Pramen: Railway Capital

Událost připomíná kauzu důchodce Jaromíra Baldy, který v roce 2017 pokácel ve dvou případech strom na trať na Mladoboleslavsku.

Česká železnice si v sobotu připsala další útok stromem na vlakový provoz. Zaznamenán byl při odjezdu prvního ranního vlaku z Trhového Štěpánova (8:15) na Vlašim.

Strom pokácel neznámý pachatel v oblouku zhruba na úrovni vjezdového návěstidla. Deníku Zdopravy.cz to sdělil Jan Šatava, majitel železničního dopravce Railway Capital, který v tomto úseku takzvané Vlašimky provozuje o víkendech a svátcích turistickou dopravu na objednávku obcí. Trať využívají i nákladní vlaky.

Vlak (M240.0028 Singrovka či Kachna) jel v místě pomalu a strojvedoucí stačil zastavit, nikomu se tak nic nestalo a nevznikly žádné škody. K případu byla podle Šatavy přivolána policie; deník Zdopravy.cz u policie poptává další informace.

Událost připomíná kauzu důchodce Jaromíra Baldy, který v roce 2017 pokácel ve dvou případech strom na trať na Mladoboleslavsku a způsobil tak dvě železniční nehody. Nikomu se při nich nic nestalo. Přitom se snažil vzbudit dojem, že jde o dílo islámských teroristů. Jako první český terorista byl nakonec odsouzen on sám, ze čtyř let si odseděl dva roky a osm měsíců.

Tagy kácení stromů Railway Capital
22 komentářů