AŽD získala v Bulharsku zakázku za 400 milionů, zabezpečí koridor ze Sofie do Srbska

Montáž přestavníku, ilustrační foto. Autor: AŽD PrahaMontáž přestavníku, ilustrační foto. Autor: AŽD Praha

Kontrakt se týká úseku od sofijského předměstí Volujak po město Dragoman. AŽD bude dodavatelem staničního zabezpečovacího zařízení.

Společnost AŽD Praha získala významnou zakázku v Bulharsku. Bude se podílet na modernizaci tratě Sofie – Dragoman – srbská hranice, kde zabezpečí pět stanic. Česká firma uzavřela smlouvu s řeckou stavební společností Terna, hodnota zakázky je 31,7 milionu leva (cca 415 mil. Kč).

Kontrakt se týká úseku od sofijského předměstí Volujak po město Dragoman. AŽD bude dodavatelem staničního zabezpečovacího zařízení ESA 44 pro stanice Dragoman, Aldomirovci, Slivnica, Petarch a Kostinbrod, 96 elektromotorických přestavníků typu EP-600 a 146 návěstidel s LED svítilnami. Součástí zakázky jsou i počítače náprav, napájení, kabelizace a další venkovní prvky.

„Tato zakázka je pro AŽD klíčová, protože se jedná o zabezpečení prestižního páteřního koridoru vedoucího ze Sofie na hranici se Srbskem,“ uvedl šéf AŽD Zdeněk Chrdle. Podle něj má firma zájem i o další projekty v Bulharsku.

Tagy AŽD Praha Bulharsko
32 komentářů