AŽD Praha nasadí na Oparenský expres výjimečně lokomotivu Herkules

Lokomotiva Herkules. Foto: AŽD PrahaLokomotiva Herkules. Foto: AŽD Praha

AŽD Praha chystá na květen nasazení parní Ventilovky.

Po pátečním obnovení provozu turistické linky T4 z Litoměřic do Chotiměře chystá AŽD Praha na trasu Oparenského expresu na pondělí netradiční překvapení.

Kromě souprav vedených lokomotivou 749.039 Bardotka přibude na Velikonoční pondělí ještě v Česku nepříliš rozšířená lokomotiva: Herkules 223.158.

AŽD Praha ho nasadí na dopolední vlaky z Litoměřic horního nádraží s odjezdem v 9:13 a 11:23. Půjčí si ho od společnosti RailTransport-Stift. Na odpolední vlaky pak nasadí Bardotku.

Chceme připravit pro lidi v současné obtížné době alespoň nějaké zážitky a snad si to trochu užijí,“ říká vedoucí odboru Železniční doprava společnosti AŽD Jiří Pavlík. „Chápeme, že lidé z jiných okresů budou asi trochu zklamáni, neboť se akce vzhledem k opatření vlády nebudou moci zúčastnit. My jim to ale vynahradíme. Jestli to situace dovolí, pak na 1. máje nasadíme na naši Švestkovou dráhu opravdový skvost, a to parní lokomotivu 431 Ventilovku s historickými vagóny,“ dodal Pavlík.

Ústecký kraj v pátek obnovil provoz na většině turistických linek, i přes omezení mobility občanů. V provozu by měly být o víkendech a svátcích až do konce září.

Tagy AŽD Praha Oparenský expres RailTransport - Stift T4 Litoměřice horní nádraží - Chotiměř Ústecký kraj
25 komentářů