Autobusy pod značkou Iveco se budou vyrábět nově i v továrně tureckého Otokaru

Autobusy Crossway LE NP pro ČSAD Karviná. Autor: IvecoAutobusy Crossway LE NP pro ČSAD Karviná. Autor: Iveco

Výrobce autobusů Iveco Bus ze skupiny CNH Industrial podepsal dohodu s tureckou společností Otokar Otomotiv o výrobě produktů pod značkou

Výrobce autobusů Iveco Bus ze skupiny CNH Industrial podepsal dohodu s tureckou společností Otokar Otomotiv o výrobě produktů pod značkou Iveco v Turecku. Partnerství zahrnuje všechny modely Iveca určené pro mezinárodní distribuci včetně těch z Vysokého Mýta. První kusy mají být v turecké provincii Sakarya vyrobeny v roce 2021.

„Díky této spolupráci budeme moci zvýšit naše výrobní kapacity, abychom mohli reagovat na současnou a budoucí poptávku na trhu a také podpořit náš trvalý růst,“ uvedl šéf autobusové divize CNH Industrial Sylvain Blaise. Iveco zároveň doplnilo, že ponechá výrobu i ve svých stávajících závodech.

„Jsme potěšeni, že vedle našich značkových autobusů Otokar můžeme v našem závodě v Sakarya zavést také výrobu modelů Iveco Bus. Jsme náležitě hrdi, že technologie, konstrukční řešení a výrobní procesy společnosti Otokar jsou touto renomovanou značkou v oblasti hromadné osobní dopravy uznávány,“ doplnil generální ředitel společnosti Otokar Serdar Görgüç. Otokar považuje dohodu za „strategicky velmi důležitý první krok v dlouhodobé spolupráci“. „Turecké“ modely budou poháněny motory od sestry Iveca, společnosti FPT Industrial.

Turecko je autobusovou velmocí. Společnost Otokar vznikla počátkem 60. let a její autobusy jezdí ve více než 50 zemích. Závod v provincii Sakarya zaměstnává přes 2000 lidí. Otokar je součástí skupiny Koç. V lednu uspěl v tendru na dodávku autobusů pro bratislavskou MHD. Turecko patří výrobou autobusů mezi světovou velmoc, své závody zde mají například i značky Mercedes-Benz či MAN.

Tagy Iveco Bus Otokar
2 komentáře