Autobusová krize na ústupu. Ústecký kraj obnoví další chybějící spoje na Litoměřicku

Autobus SOR v barvách pro linky v Ústeckém kraji. Foto: Kr-ustecky.czAutobus SOR v barvách pro linky v Ústeckém kraji. Foto: Kr-ustecky.cz

Dopravní společnost Ústeckého kraje (DSÚK) sehnala další řidiče a díky tomu dojde k částečnému obnovení provozu na některých autobusových linkách

Dopravní společnost Ústeckého kraje (DSÚK) sehnala další řidiče a díky tomu dojde k částečnému obnovení provozu na některých autobusových linkách na Litoměřicku. Provoz autobusů na Litoměřicku je výrazně omezený od začátku roku, kdy přestala jezdit společnost TD Bus.

Od pondělí se tak vrací do provozu dalších 16 spojů v pracovní dny, díky kterým bude plně obnoven provoz na linkách 625 (Litoměřice – Polepy – Hněvice) a 626 (Litoměřice – Štětí, Radouň). Až na jeden noční spoj bude také v pracovní dny kompletní linka 623 (Verneřice- Bohušovice nad Ohří). Ze šedesáti chybějících spojů se podařilo vrátit do provozu zatím 34 spojů. Kompletní změny jízdních řádů jsou na stránkách Ústeckého kraje.

Kraj slibuje, že se příští týden uskuteční další pracovní jednání, kde se vyhodnotí aktuální personální možnosti a případný výběr dalších linek a spoj. Předběžně jsou předjednány linky v Roudnici nad Labem.

DSÚK převzala provoz na Litoměřicku 1. ledna, navzdory původním dohodám ale TD Bus nepředal dostatek řidičů, firmě chyběla zhruba polovina z nich. „Postupně se daří nabírat nové řidiče a přidávat spoje. Aktuálně do ideálního stavu chybí zhruba 10 řidičů autobusů,“ řekla mluvčí kraje Magdalena Fraňková.

Tagy Dopravní společnost Ústeckého kraje DSÚK Litoměřicko zajištění dopravní obslužnosti Ústeckého kraje
Žádné komentáře