dpp

Austrian začal létat s Dreamlinerem, letoun ukázal i v Bratislavě

Boeing 787-9 Dreamliner v barvách Austrian Airlines. Zdroj: Austrian AirlinesBoeing 787-9 Dreamliner v barvách Austrian Airlines. Zdroj: Austrian Airlines

Rakouský dopravce využívá nový přírůstek ve flotile na krátkých trasách k zácviku posádek.

Letecká společnost Austrian Airlines zahájila výcvikové lety se svým prvním Boeingem 787-9 Dreamliner. Zatímco o víkendu absolvoval nový stroj ve flotile rakouského dopravce cvičné lety z Vídně do Lipska a Bratislavy ještě bez cestujících, v pondělí byl již nasazen na pravidelné linky do Frankfurtu a Berlína.

Záznam prvního cvičného letu Dreamlineru Austrianu do Bratislavy.Zdroj: Flightradar24

Záznam prvního cvičného letu Dreamlineru Austrianu do Bratislavy.
Zdroj: Flightradar24

Nasazování nových typů širokotrupých letadel ve flotile na krátké trasy není pro aerolinky nic neobvyklého, probíhá tak zácvik posádek. Po Evropě by se měl Dreamliner Austrianu ukazovat i nadále.

Dálkové lety začne letoun s registrací OE-LPL obsluhovat podle předpokladů 15. června, zpočátku se s ním počítá na linkách do Chicaga a New Yorku.

Druhý Dreamliner z plánovaných jedenácti má dorazit do Vídně v nejbližších týdnech. Ponese registraci OE-LPM a na rozdíl od prvního, který je celý v bílé, má být dodán již v plných barvách Austrian Airlines.

Oba stroje létaly dříve u Bamboo Airways, které se však rozhodly dálková letadla vyřadit. Výhodou pro rakouského dopravce byla jejich rychlá dostupnost a vyhovující interiér. Nakonfigurována jsou do tří cestovních tříd, business třída pojme 26 cestujících, premiová ekonomická 21 a ekonomická 247.

Dreamlinery nahradí u Austrian stárnoucí Boeingy 777 a 767. Asi půlka strojů má pocházet z flotily Lufthansy.

Tagy 787 Austrian Austrian Airlines Boeing 787 Boeing 787 Dreamliner dreamliner OE Rakousko
10 komentářů