Augustína nahradil v představenstvu DPP šéf metra Kopřiva. Scheinherr vysvětlil, proč ho neodvolali dříve

Souprava metra na trase C. Foto: DPPSouprava metra na trase C. Foto: DPP

Podle Scheinherra šlo o dohodu s policejními vyšetřovateli.

Novým členem představenstva Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) se stal technický ředitel DPP Marek Kopřiva, který měl dosud na starosti vedení metra. Na svém včerejším mimořádném jednání o tom rozhodla dozorčí rada, která současně odvolala z postu člena představenstva Mateje Augustína. Ten je mezi jedenácti obviněnými v kauze hospodaření DPP.

DPP oznámil volbu Kopřivy v tiskové zprávě. Součástí změn je i přerozdělení odborných působností členů představenstva Agenda ekonomického úseku nově náleží předsedovi představenstva a generálnímu řediteli Petrovi Witowskému, kterému kromě toho náleží agenda úseku vedení společnosti a bezpečnostního úseku. Řízením ekonomického úseku DPP představenstvo dnes dočasně pověřilo Marka Polického, vedoucího odboru Účetnictví, daně a financování. Kopřiva bude mít dál na starosti metro, Jiří Špička personální úsek, Jan Šurovský povrchovou dopravu a Ladislav Urbánek agendu dopravního úseku.

Augustín byl včera odvolán kvůli obviněné v celé kauze. Podle vyjádření náměstka primátora a předsedy dozorčí rady DPP Adama Scheinherra je Augustín v zahraničí a neplánuje se vrátit. Scheinherr na svém facebookovém profilu také vysvětlil, proč tak dlouho Augustína nechali v představenstvu. „S vyšetřovateli jsem se dohodl, že je lepší podezřelé z DPP neodvolávat, aby je Policie měla pod kontrolou a získala tak dost důkazů z odposlechů a sledování.
Proto jsme také někdy trochu nelogicky nereagovali na různé výzvy k řešení korupce a odvolávání aktérů z Dopravního podniku a pro tyto návrhy třeba na zastupitelstvu nehlasovali,“ vysvětlil Scheinherr.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp praha
18 komentářů