Arriva začala zdvojovat osobní vlaky z Liberce do Českého ráje, začala prodávat skupinové jízdenky

Zdvojená souprava Arrivy v Malé Skále. Foto: Liberecký krajZdvojená souprava Arrivy v Malé Skále. Foto: Liberecký kraj

Společnost Arriva vlaky posílila kapacitu na spojení mezi Libercem a Českým rájem. Nově začal vlak s odjezdem v 8:30 z

Společnost Arriva vlaky posílila kapacitu na spojení mezi Libercem a Českým rájem. Nově začal vlak s odjezdem v 8:30 z Liberce do Staré Paky jezdit se dvěma jednotkami Siemens Desiro. Důvodem je vyšší poptávka po spojení do Českého ráje, zejména oblasti Maloskalska.

O posílení informoval Liberecký kraj v tiskové zprávě. „Již od června sledujeme zvýšený zájem o nabídku turistických spojů po našem kraji,“ řekl Jan Sviták, náměstek hejtmana Libereckého kraje. Podle něj musí zájem výletníků řešit posílením některých spojů.

Kromě plánovaných sezónních vlaků linek L24 Liberec – Doksy, L35 Liberec – Jičín a letošní novinky přímých osobních vlaků z Rovenska pod Troskami do Malé Skály se mimořádně posílilo víkendové spojení linky L3 z Liberce přes Český ráj do Staré Paky.

Jde konkrétně o vlak s odjezdem z Liberce v 8:30 do Staré Paky, na který Arriva vlaky nově nasazuje dvě jednotky Siemens Desiro. Odpoledne se posilová jednotka vrací zpět do Liberce. Kromě toho je posílena vlaková četa a prodej jízdních dokladů zajišťují dva průvodčí nejen na posíleném vlaku, ale v průběhu dne na dalších vlacích v nejvytíženějším úseku v okolí Dolánek. „Po dosavadních zkušenostech navíc dojde k úpravě odbavovacího zařízení, kdy bude možné vydávat takzvané multi jízdenky pro více osob najednou,“ uvedl kraj v tiskové zprávě. Arriva v tiskové zprávě popsala, že zavádí  skupinovou jízdenku, která umožní vydat na jednu jízdenku doklad pro více lidí najednou.

Operativní posílení vlaků umožňují Libereckému kraji nově koncipované smlouvy s dopravci, které platí od prosince. Mimořádné posily nejsou však jen na vlacích. Například oblíbený autobus 650, umožňující přepravu jízdních kol na Smědavu, jezdí zpravidla každé ráno dvě vozidla najednou.

Tagy Arriva vlaky Liberecký kraj linka L3 Liberec - Turnov - Stará Paka
32 komentářů