Arriva vyrazí na sever Čech, vezme cestující zdarma z Prahy k Máchovu jezeru

Jednotka 845.2. po modernizaci v barvách Arriva vlaky. Foto: ArrivaJednotka 845.2. po modernizaci v barvách Arriva vlaky. Foto: Arriva

Společnost Arriva vlaky v rámci svých předstartovních prezentací vyrazí v následujících dnech na sever Čech. Ve čtvrtek se hodlá představit

Společnost Arriva vlaky v rámci svých předstartovních prezentací vyrazí v následujících dnech na sever Čech. Ve čtvrtek se hodlá představit cestujícím i zájemcům o práci v Rumburku a České Lípě, kam vyšle z Prahy motorák řady 845. V pátek a v sobotu se chystá s desirem z Prahy na Liberecko. Arriva v prosinci nahradí na některých rychlících i krajských spojích České dráhy.

„Zveme na cestu na sever Čech všechny, kteří se chtějí na náš vlak třeba jen podívat nebo se s ním i zdarma svézt a vyzkoušet si už dopředu, jaké bude cestování našimi rychlíky od letošního prosince,“ uvedl ředitel společnosti Arriva vlaky Jiří Nálevka. Cesta z Prahy do Rumburka a zpět bude zdarma, Arriva láká například na výlet k Máchovu jezeru či na hrad Bezděz.

Vlak vyrazí ráno z Prahy (z hlavního nádraží odjíždí v 8:27) a přes Nymburk město (9:42) a Mladou Boleslav (10:14) přijede na sever Čech. Zastaví například na Bezdězu, ve Starých Splavech, v Novém Boru nebo v Jedlové. Zpět z Rumburka se vydá ve 14:40.

Liberecko pak bude motorová jednotka Siemens Desiro brázdit v pátek a v sobotu, zajede i do Tanvaldu. Desira by měla jezdit na Liberecku v závazku kraje, zatím ale není stoprocentně jisté jejich nasazení už od prosince. Další prezentační jízdy z Prahy plánuje Arriva na neděli 21. července (Kladno, Lužná u Rakovníka, Rakovník, Křivoklát, Beroun) a na pátek 26. července směrem na Písek a České Budějovice. Na Zlínsku (též závazek kraje) se představila minulý týden.

Podrobné jízdní řády jsou na stránkách dopravce.

Arriva začne jezdit v prosinci z Prahy a středních Čech na čtyřech rychlíkových linkách:

Praha – Mladá Boleslav – Turnov – Tanvald
Kolín – Mladá Boleslav – Rumburk – Šluknov
Praha – Kladno – Rakovník
Praha – Beroun – Písek – České Budějovice

Tagy Arriva vlaky liberec rychlíky Ústecký kraj
59 komentářů