Arriva vypraví speciální rychlík z Prahy do Kralovic. Kvůli Baroknímu dnu

Motorová jednotka 845 Arriva vlaky v Turnově. Foto: Petr JežekMotorová jednotka 845 Arriva vlaky v Turnově. Foto: Petr Ježek

Mimořádně budou zastavovat také rychlíky GW Train Regio v Mladoticích.

Kralovice u Rakovníka budou mít poprvé na jeden den přímé spojení mimořádným rychlíkem z Prahy. Důvodem je slavnostní akce Barokní den v poutním areálu Mariánská Týnice.

Vlak označený jako Santini expres bude provozovat společnost Arriva vlaky. Vyjede v sobotu 19. června z Prahy Masarykova nádraží v 10:20. Zpět z Kralovic pojede vlak v 16:28. Kromě toho ještě Arriva vypraví jeden pár spojů mezi Kralovicemi a Rakovníkem. Jízdní řád je na stránkách Arrivy.

Vlak zamíří na trať, která se ocitla na seznamu těch, kde by měl utlumen provoz od příštího jízdního řádu kvůli malému počtu cestujících. Vlaky z Kralovic do Mladotic nejezdí už delší dobu. Součástí akce bude ale i prezentace snahy o obnovu zaniklé železnice, která zajišťovala dostupnost barokní památky.

Kvůli akci budou mimořádně zastavovat i některé rychlíky společnosti GW Train Regio mezi Plzní a Mostem v Mladoticích. Ze stanice bude firmou Vatra zajištěna náhradní autobusová doprava do Mariánské Týnice. Jízdy připravil Spolek Místní dráha Rakovník – Mladotice ve spolupráci s uvedenými železničními dopravci.

Mariánská Týnice s poutním kostelem Zvěstování Panny Marie je bývalé proboštství cisterciáckého kláštera v Plasích v Mariánském Týnci u Kralovic. V roce 2018 se stal areál Národní kulturní památkou.

Tagy Arriva vlaky GW Train Regio Mariánská Týnice Santini expres Top trať Kralovice - Mladotice trať Rakovník - Kralovice
98 komentářů