Arriva shání depo, jedná o Vsetíně, v Praze je před podpisem

Zázemí Arrivy v malešické teplárně. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářZázemí Arrivy v malešické teplárně. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Společnost Arriva vlaky shání před svým prosincovým vstupem na dotované rychlíkové a regionální linky vedle personálu i údržbářské zázemí. To

Společnost Arriva vlaky shání před svým prosincovým vstupem na dotované rychlíkové a regionální linky vedle personálu i údržbářské zázemí. To potřebuje hlavně ve Zlínském kraji a v Praze.

Pošilhává především po depu ve Vsetíně, které patří Českým drahám, se kterými jedná o možném pronájmu. „Čekáme na definitivní rozhodnutí Českých drah, rádi bychom si depo pronajali na deset let,“ řekl šéf tuzemské Arrivy Daniel Adamka. Firma podle něj dává přednost Vsetínu, jako alternativu si nicméně vyhlídla soukromou vlečku v Otrokovicích.

„Představenstvo Českých drah se tím bude teprve zabývat,“ sdělil mluvčí Českých drah Radek Joklík. Podle něj se vsetínské depo dostane na program schůze vrcholového vedení během několika týdnů.

Zázemí Arriva potřebuje i v Praze, kde dosud parkuje své vlaky v areálu malešické teplárny. „Máme v Praze místo, ale ještě jsme nepodepsali smlouvu, takže nemohu být konkrétní,“ uvedl Adamka.

Firma pro nové linky připravuje i vozidla. V dubnu přivezla z Německa osm jednotek 845 (německá řada 628), které procházejí modernizací v závodech Škody Transportation v Šumperku a Ostravě.

Tagy Arriva vlaky depo
55 komentářů