Arriva posílí spojení mezi Prahou a Nitrou na dva vlaky denně

Zázemí Arrivy v malešické teplárně. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářZázemí Arrivy v malešické teplárně. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Společnost Arriva vlaky od září výrazně posílí svou komerční linku mezi Prahou a Nitrou. S příchodem nového školního roku budou

Společnost Arriva vlaky od září výrazně posílí svou komerční linku mezi Prahou a Nitrou. S příchodem nového školního roku budou na trase jezdit po celý týden dva páry vlaků denně. Dosud jezdil jen jeden pár, který byl vždy v pátek a v sobotu z Prahy a v sobotu a v neděli z Nitry posílen druhým spojem. To bude nově standardem po celý týden. Arriva to zdůvodňuje rostoucí poptávkou.

„Navýšení počtu vlaků v jednom dni bylo jedním z nejčastějších požadavků našich cestujících. Vyslyšeli jsme je a počet spojů navyšujeme. Každý den vypravíme dva pravidelné spoje, jeden ráno a druhý po obědě, celkově nabídneme kapacitu 240 cestujících,“ uvedl ředitel společnosti Arriva vlaky Jiří Nálevka.

Arriva na lince z Prahy přes Olomouc, Uherské Hradiště a Trenčianskou Teplou do Nitry provozuje své motorové vlaky už přes tři a půl roku. Jde o komerční linku bez dotací. Ve vlacích lze u stevarda objednat drobné občerstvení, je tam i klidový oddíl. Vlaky budou odjíždět z Prahy v 8:36 a ve 14:17, z Nitry pak 6:36 a ve 12:45.

Tagy Arriva vlaky Praha - Nitra
160 komentářů