Arriva otevírá novou autobusovu linku, propojí Prahu s Mostem a Litvínovem

Autobusy v barvách Arrivy na dálkové linky. Foto: ArrivaAutobusy v barvách Arrivy na dálkové linky. Foto: Arriva

Konkurence mezi Mostem a Prahou výrazně vzroste, Arriva nabídne dvanáct párů spojů denně.

Arriva City přidá do své sítě novou od 11. dubna dálkovou autobusovou linkou. Začne jezdit mezi Litvínovem, Mostem a Prahou. Na novou linku dnes dopravce začal prodávat jízdenky, cesta z Litvínova do Prahy vyjde na 99 korun, z Mostu do Prahy na 89 korun. Jezdit bude až dvanáctkrát denně.

Zatímco z Litvínova do Prahy jezdí dosud přímo jen dvakrát denně Chemstav Litvínov pod značkou Catani Bus, mezi Mostem a Prahou se výrazně zostří konkurence. Na trase už působí RegioJet a FlixBus a také Kavka Bus. Arriva jde na úvod s cenami výrazně pod RegioJet i FlixBus. Ke vstupu na novou linku dochází krátce poté, co se naopak rozhodl FlixBus vstoupit na trasu Praha – Teplice, kam loni začal rovněž nově jezdit RegioJet.

Spojení do Holešovic

Na rozdíl od jiných dopravců zvolí Arriva jinou trasu: do Prahy nepojede přes D7 na Hradčanskou a Florenc jako ostatní, ale po D8 na autobusové nádraží v Holešovicích. Jezdit bude od rána do večera každou hodinu, v dopoledním sedle se počítá se spoji jednou za hodinu a půl až za dvě hodiny. První spoj vyjede Litvínova už ve 4:40, poslední pojede z hlavního města ve 20:45.

Spoje pojedou ze zastávky Litvínov, nádraží přes Most do Prahy k nádraží Holešovice. V Mostě budou expresní autobusy zastavovat na třech místech – v zastávce Rudolická MUS, 1. náměstí a Velebudická. Z Litvínova přijede expresní linka do hlavního města za hodinu a 40 minut, z Mostu mohou být cestující v cíli už za hodinu a čtvrt. Jízdní řád je k dispozici zde.

Arriva má na linku nasadit autobusy MAN. Cestující budou mít k dispozici pohodlná a prostorná sedadla, klimatizovaný interiér vozu, rychlé připojení k wifi nebo zásuvky na dobíjení elektroniky a na palubě autobusu bude k dispozici i toaleta. „Za jízdenku cestující zaplatí platební kartou, zájemci si ji jednoduše koupí i předem v aplikaci nebo e-shopu Arrivy, kde je jejich cena nejvýhodnější,“ dodal mluvčí Arrivy Jan Holub.