Arriva nasadila v Praze jednotku Stadler GTW v barvách Jihomoravského kraje

Jednotka Stadler GTW po modernizaci v provozu na pražské městské lince. Foto: Juraj KováčJednotka Stadler GTW po modernizaci v provozu na pražské městské lince. Foto: Juraj Kováč

Arriva bude s jednotkou v Praze jezdit do listopadu.

Na městské lince S49 mezi Roztoky a Prahou-Hostivaří se objevila v těchto dnech jednotka Stadler GTW v netradičních barvách Jihomoravského kraje. Jde o zkušební provoz jednotky po modernizaci ve společnosti Škoda Pars. Cestující bude po Praze vozit do listopadu.

Jednotka se objevila v Praze v těchto dnech, výrazně tak zvýšila komfort oproti stávajícím vysokopodlažním jednotkám řady 845. „S provozem jednotky počítáme celý podzim, minimálně do listopadu,“ řekl mluvčí Arrivy Jan Holub. V prosinci Arriva na lince skončí, vyjet má s novými jednotkami RegioJet.

Arriva pořídila pro provoz na Jižní Moravě jednotky Stadler GTW z konce 90. let, původně jezdily u Hessische Landesbahn. Modernizace probíhá ve Škodě Pars, společnost se v závěru srpna pochlubila tím, že předala již sedmou z třinácti jednotek.

Modernizované jednotky vyjedou od prosincové změny jízdního řádu, Arriva vyhrála soutěž na desetiletý provoz v této oblasti. Jde konkrétně o linky S8 Břeclav – Znojmo (v letním období také rekreační spěšný vlak Brno – Břeclav – Znojmo – Šatov), S52 Zaječí – Hodonín, S91 Hodonín – Veselí nad Moravou – Vrbovce (v případě dohody se slovenským ministerstvem dopravy až do Myjavy).

„Pro zákazníka Arriva vlaky jsme dokončili sedmou jednotku pro Jihomoravský kraj. Vlaky mají novou českou radiostanici, rychloměr, zabezpečovací zařízení a revitalizovaný interiér. Nátěr nově respektuje barvy Jihomoravského kraje,“ popsala Škoda modernizaci.

Jednotka Stadler GTW po modernizaci v provozu na pražské městské lince. Foto: Juraj KováčJednotka Stadler GTW po modernizaci v provozu na pražské městské lince. Foto: Juraj KováčJednotka Stadler GTW po modernizaci v provozu na pražské městské lince. Foto: Juraj KováčJednotka Stadler GTW po modernizaci v provozu na pražské městské lince. Foto: Juraj KováčJednotka Stadler GTW po modernizaci v provozu na pražské městské lince. Foto: Juraj KováčJednotka Stadler GTW po modernizaci v provozu na pražské městské lince. Foto: Juraj KováčJednotka Stadler GTW po modernizaci v provozu na pražské městské lince. Foto: Juraj KováčJednotka Stadler GTW po modernizaci v provozu na pražské městské lince. Foto: Juraj Kováč
Tagy Arriva vlaky městská linka S49 Škoda Pars Stadler GTW
30 komentářů