dkv-spojujeme

Arriva nakoupila nové autobusy pro linku Praha – Teplice, přechází na Scanii Irizar

Autobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: ArrivaAutobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: Arriva

Společnost Arriva začíná na linku Praha – Teplice od  tohoto týdne nasazovat zcela nové autobusy Scania Irizar i6. První se

Společnost Arriva začíná na linku Praha – Teplice od  tohoto týdne nasazovat zcela nové autobusy Scania Irizar i6. První se dostaly už do provozu, do konce týdne by mělo jezdit všech pět nově pořízených vozidel v korporátním nátěru Arrivy. Díky novým autobusům mírně vzroste kapacita celé linky.

Pro autobusy jsme se rozhodli jednak z hlediska pohodlí a bezpečnosti cestujících, ale také z důvodu nejlepšího poměru mezi pořizovací cenou a kvalitou. Stejně tak provozní náklady za celý životní cyklus mluví v jejich prospěch,“ řekl generální ředitel Arrivy Daniel Adamka.

Oproti stávajícím autobusům MAN mají o čtyři místa vyšší kapacitu, vejde se do nich 63 cestujících. „Věřím, že nové autobusy ocení i samotní řidiči. Ti budou mít k dispozici prostorné stanoviště řidiče, a navíc je autobus nadstandardně vybaven celou škálou moderních asistenčních systémů, které řidičům zpříjemní práci,“ dodal Adamka.

Patnáctimetrový třínápravový autobus s výrazným designem je českým cestujícím a řidičům na silnicích dobře znám, jezdí s ním RegioJet. Má celovozovou klimatizaci pro cestující a splňuje nejnovější emisní předpisy. Konstrukce je odolná při převrácení a čelnímu nárazu a bezpečnostní prvky zajišťují i bezpečnost řidiče. Autobus je nad rámec standardních systémů vybaven několika asistenčními prvky: AEB – Pokročilý systém nouzového brzdění, LDW – jízdní asistent pro jízdu v pruzích, ACC – Adaptivní tempomat. Pro větší bezpečnost je autobus vybaven samohasícím zařízením v prostoru motoru.Uvnitř autobusu je dále i video a audio systém a WC ve středové části autobusu. Pro všechny cestující jsou k dispozici USB nabíječky.

Autobusy Arriva Express jezdí mezi Prahou a Teplicemi čtrnáctkrát denně, firma prakticky tuto trasu v autobusech ovládla a z trasy postupně odešla veškerá konkurence.

Autobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: ArrivaInteriér autobusu Scania Irizar i6 pro Arriva Express. Foto: ArrivaAutobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: ArrivaAutobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: ArrivaAutobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: ArrivaAutobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: Arriva
Tagy Arriva Arriva Express Praha - Teplice Scania Scania Irizar i6 Top
18 komentářů