Arriva koupila za čtvrt miliardy další kloubové autobusy od SOR pro příměstské linky

Městský autobus SOR NB. Autor: SOR LibchavyMěstský autobus SOR NB. Autor: SOR Libchavy

Celkem 32 nových kloubových autobusů se objeví v příštích měsících na linkách společností patřící pod Arrivu. ČSAD MHD Kladno a

Celkem 32 nových kloubových autobusů se objeví v příštích měsících na linkách společností patřící pod Arrivu. ČSAD MHD Kladno a Arriva City dokončily soutěže na nové kloubové autobusy zejména pro linky do Prahy. V obou zakázkách uspěl SOR Libchavy, hodnota obou zakázek je 251 milionů korun.

Podle písemné zprávy zadavatele dodá výrobce společnosti ČSAD MHD Kladno 7 kloubových autobusů SOR NB 18 za necelých 55 milionů korun, do soutěže se nikdo jiný nepřihlásil. „Jejich dodání předpokládáme v průběhu prázdnin letošního roku. Autobusy se objeví na lince 307 z pražského Zličína do Unhoště, dále na lince 603 v rámci Kladna a také na lince 607 z Kladna do Slaného,“ uvedl mluvčí Arrivy Martin Farář.

SOR byl jediným zájemcem i v soutěži na dodávku 25 autobusů pro Arriva City, rovněž kloubových. Hodnota zakázky je 196 milionů korun.

Podle Faráře by se nové kloubové autobusy měly objevit na linkách Arriva City už na přelomu dubna a května. Firma je nasadí na linky v oblasti Neratovic a Jílového u Prahy.

Tagy Arriva Arriva City ČSAD MHD Kladno SOR SOR NB18
22 komentářů