Archeologický výzkum na D11 provede sdružení Eurovia CS, UHK a Archaia, cena stoupla o více než čtvrtinu

Vizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSDVizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSD

Práce na archeologickém výzkumu začnou na jaře, běží stavební řízení.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zadalo první velkou zakázku týkající se stavby nového úseku dálnice D11 z Trutnova na státní hranici s Polskem. Záchranný archeologický průzkum v trase provede sdružení Eurovia CS, Univerzita Hradec Králové a Archaia. Už na jaře se tak v trase dálnice objeví první stavební stroje.

Uzavření smlouvy vyplývá z informací na profilu zadavatele. Podle písemné zprávy zadavatele bylo sdružení jediným soutěžícím. Odhadovaná cena byla 286 milionů korun, vysoutěžená cena je nakonec 363,8 milionu korun. V porovnání s odhadem tak cena stoupla o více než čtvrtinu. Na zakázce se jako subdodavatel bude podílet ještě Východočeské muzeum.

Eurovia CS ve sdružení se společností Archaia získala nedávno i další zakázky na archeologický průzkum, například u stavby D35 u Vysokého Mýta nebo u Hořic.

Archeologický průzkum bude první větší stavební akcí na D11 z Trutnova na státní hranici s Polskem. Samotná stavba 21 kilometrů dlouhého úseku by měla být zahájena na konci letošního roku. Aktuálně běží soutěž na zhotovitele a stavební řízení. Podle harmonogramu má trvat 42 měsíců, dokončení se  předpokládá v roce 2027. Už v tuto chvíli probíhají přípravné práce jako například kácení stromů. Příští rok ŘSD začne se stavbou komunikace v Elektrárenské ulici v Trutnově, která společně s komunikací v Ječné ulici vytvoří obchvat centra Poříčí. Vše o tomto úseku najdete zde.

Tagy Archaia D11 D11 Trutnov - státní hranice Eurovia CS Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Univerzita Hradec Králové
9 komentářů