Americké aerolinky se chystají na restart 737 MAX, plánují sérii letů pro zaměstnance

United Airlines a jejich Boeing 737 MAX 9. Foto: United AirlinesUnited Airlines a jejich Boeing 737 MAX 9. Foto: United Airlines

Letecké společnosti v USA se chystají na návrat letadel Boeing 737 MAX do plného provozu. Po American Airlines oznámily harmonogram

Letecké společnosti v USA se chystají na návrat letadel Boeing 737 MAX do plného provozu. Po American Airlines oznámily harmonogram návratu letadel i United Airlines.

American Airlines budou létat od 29. prosince s letouny mezi letištěm La Guardia v New Yorku a Miami. Ještě před tím, než začne pravidelný provoz, ale chystají sérii letů bez cestujících, jen se zaměstnanci.

Upozornil na to server View From the Wing. Podle něj půjde o lety, které mají povzbudit i důvěru zaměstnanců v nasazení na letadla, která jsou od loňského března uzemněná. „Víme, že obnovení důvěry zákazníků začíná u našich zaměstnanců, aby se cítli v letadle bezpečně a pohodlně. Proto provedeme několik letů pouze pro naše palubní posádky,“ uvedly American Airlines v dopise zaměstnancům. Lety se uskuteční z Miami, Dallasu a letiště La Guardia v New Yorku.

American Airlines už dříve uvedly, že cestujícím, kteří si koupí letenku na let s 737 MAX, umožní bezplatnou změnu na let s jiným letadlem. American Airlines mají ve flotile aktuálně 24 těchto letadel.

Návrat letadel 737 MAX do provozu chystají i United Airlines. Dopravce zatím oznámil, že k restartu by mělo dojít na začátku příštího roku. Létat začnou z Denveru a Houstonu. Před uzemněním létaly United se 14 stroji 737 MAX 9.

Spojené státy americké jsou první zemí, kde úřady povolily letounů 737 MAX znovu létat.

Tagy 737 max american airlines Boeing 737 MAX united airlines uzemnění letadel 737 MAX
16 komentářů