Americké aerolinky objevují Chorvatsko. Přímé spojení nabídne i Delta

Boeing 767 společnosti Delta Air Lines. Foto: Collin Brown Photography / Flickr.comBoeing 767 společnosti Delta Air Lines. Foto: Collin Brown Photography / Flickr.com

Zatímco američtí dopravci váhají s obnovením letů do řady tradičních evropských destinací, otevírají úplně nové spojení k Jadranu.

V Chorvatsku, zejména v jeho jižní části, by měli být letos podstatně častějšími návštěvníky američtí turisté. Zatímco řada linek přes Atlantik (včetně spojení do Prahy) zůstane letos mimo provoz, již druhá letecká společnost z USA oznámila zavedení přímých letů z USA k Jaderskému moři.

Od července spustí přímé spojení mezi New Yorkem a Dubrovníkem společnost Delta Air Lines. Létat bude čtyřikrát týdně. Chorvatsko těží z toho, že jako jedna z prvních zemí v Evropě stanovila jasné podmínky pro vstup zahraničních návštěvníků. Podmínkou pro vstup do Chorvatska má být negativní test nebo potvrzení o prodělané nemoci covid-19 či očkování. USA patří mezi země, kde vakcinace pokročila nejvíce na světě.

Delta na linku nasadí Boeing 767-300ER s kapacitou 226 míst. Dopravce novou linku oznámil jen týden poté, co začala prodávat letenky na trasu z Newarku do Dubrovníku společnost United Airlines. Delta ani United dosud do Chorvatska nelétaly, v minulosti z USA do Chorvatska létaly jen American Airlines z Filadelfie do Dubrovníku.

Mezi USA a Chorvatsko míří také společnost Pragusa.One, která chce v červnu začít létat z Dubrovníku do New Yorku a Los Angeles.

Tagy Chorvatsko Delta Air Lines Dubrovník
25 komentářů