American Airlines řeší problém s regionálními lety. Jejich dodavatel uzemnil většinu letadel

Bombardier CRJ 900 v barvách American Eagle. Foto: PSA AirlinesBombardier CRJ 900 v barvách American Eagle. Foto: PSA Airlines

Odstavení se týká možné závady na podvozku letadel Bombardier CRJ:

Jedna z největších leteckých společností na světě American Airlines (AA) musí řešit problém, jak přepravit část svých cestujících. Americký úřad civilního letectví (FAA) dnes zakázal dočasně provoz většiny letadel aerolinek PSA Airlines, které pro AA zajišťují velkou část provozu sítě regionálních linek z větších letišť na menší pod značkou American Eagle.

Uzemnění oznámily PSA na svých stránkách a twitteru. Jen dnes dopravce zrušil celkem 194 letů. Důvodem omezení je podezření na problém s letouny Bombardier CRJ700 a CRJ900, na který přišli technici při běžné údržbě. PSA jich mají ve flotile celkem 130.

Má jít konkrétně o možnou závadu s předním podvozkem. Kvůli hrozbě, že podobný problém může být i u dalších letadel, nařídil FAA uzemnění většiny letadl PSA a kontrolu. To bude znamenat výpadek několika dní. Podle příkazu k letecké způsobilosti došlo k nálezu koroze u některých částí podvozku, ale u jiného typu letadla než s kterým létají PSA.

PSA patří kapitálově plně do skupiny American Airlines Group. „Pracujeme na tom, abychom zákazníky na letech PSA dostali do jejich cílové destinace,“ uvedly aerolinky na svém webu .

Hlavní základnou PSA je letiště v Charlotte v Severní Karolíně, firma létá jen s letadly od Bombardieru. Zaměstnává pět tisíc lidí.

Tagy american airlines American Eagle Bombardier CRJ CRJ PSA Airlines
7 komentářů