Alstom dodá nové vlaky pro spojení na barcelonské letiště, město zkrátí interval na 15 minut

Nové jednotky Coradia Stream pro linku z Barcelony na letiště El Prat. Foto: AlstomNové jednotky Coradia Stream pro linku z Barcelony na letiště El Prat. Foto: Alstom

Dosud vlaky mezi letištěm a centrem jezdí po 30 minutách.

Cestující ve vlacích mezi barcelonským letištěm El Prat a centrem katalánské metropole čeká v příštích letech komfortnější spojení.

Místní dopravce FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) oznámil nákup deseti nových jednotek Coradia Stream od Alstomu, které mají nahradit stávají soupravy. Nákup umožní i výrazné zkrácení intervalu spojení: namísto každých třicet minut mají vlaky jezdit po čtvrt hodině. Kromě železnice má letiště napojení i metrem.

Kontrakt má hodnotu 177 milionů eur, součástí je i patnáctiletý servis jednotek. Výroba proběhne v závodě Alstomu v Santa Perpètua, části Barcelony. Alstom současně vybuduje nové depo.

Půjde o pětivozové jednotky s rychlostí maximálně 120 km/h, kapacita každé soupravy bude až 600 cestujících. Jednotky budou nízkopodlažní a se speciální úpravou pro přepravu cestujících na letiště a z letiště, tedy například prostory pro uložení větších zavazadel. Termín dodávky Alstom ani FGC neuvedly.

Tagy alstom Alstom Coradia Stream barcelona BCN FGC
19 komentářů