Alaska Airlines čekají růst. Nakoupí dalších třicet nových letadel

Boeing 737 MAX 9 v barvách Alaska Airlines. Foto: BoeingBoeing 737 MAX 9 v barvách Alaska Airlines. Foto: Boeing

Aerolinka nákup vysvětluje plány na další růst.

Půl roku po velkém nákupu nových letadel Boeing 737 MAX oznámila americká letecká společnost Alaska Airlines další plány na rozšíření flotily.

Firma využila opce ke smlouvě s Boeingem a objednala dalších 13 letadel 737 MAX 9. Převezme je v letech 2023 a 2024. Současně u brazilského Embraeru objednala 17 letadel Embraer 175 pro regionální linky. Jejich provoz budou zajišťovat společnosti Horizon Air a SkyWest. „Regionální letadla mají velký význam v naší rostoucí síti spojení,“ řekl viceprezident Alaska Airlines Nat Pieper.

Kontrakt s Boeingem oznámený loni v prosinci počítá s dodávkou 68 letadel 737 MAX 9 s opcí na dodávku dalších 52 letadel. Alaska Airlines, které letos na jaře vstoupily do aliance oneworld, využijí z opce zatím třináct letadel, celkem tak jistě odeberou 77 letadel. „Je to další důkaz, že jsme připraveni na další růst,“ dodal Pieper.

Dopravce současně oznámil i rozšíření své mezinárodní sítě: nově začne létat také do Belize. Po Mexiku, Kanadě a Kostarice půjde o čtvrtou zemi, kam kromě USA bude dopravce létat.

 

Tagy Alaska Airlines boeing Boeing 737 MAX 9 Embraer Embraer 175
Žádné komentáře