Aerolinky Play začaly s propojováním Evropy a USA přes Island

Airbus A321neo pro aerolinky Play. Foto: PlayAirbus A321neo pro aerolinky Play. Foto: Play

Transatlantické spojení má být základem provozu Play.

Islandská nízkonákladová letecká společnost začala s dalším stupněm budování své sítě, ve které bude letiště Keflavík nejen cílovým či počátečním bodem cest, ale i přestupním.

Tento týden spustila linku z Keflavíku na letiště Baltimore/Washington v USA. Napodobuje tak byznys model zkrachovalého dopravce WOW, který přes Island propojoval Evropu se Severní Amerikou. Díky vzdálenosti do Evropy i USA může na lety nasazovat výhradně úzkotrupá letadla.

Po Baltimore/Washington International začnou Play létat od května do Bostonu, o měsíc později do New Yorku. Do všech tří měst nabídne každodenní spojení. „Transatlantické spojení bude základem našeho provozu,“ řekl šéf Play Birgir Jónsson.

S výjimkou Bostonu, kam bude létat na hlavní letiště Logan, jsou linky do obou měst na málo využívaná letiště. V případě New Yorku bude létat na Stewart International Airport, od Manhattanu vzdáleného 100 kilometrů. Z Evropy sem v minulosti létal Norwegian Air Shuttle z Irska. Podobné je to v případě Baltimore/Washington International, které je od centra Washingtonu vzdálené přes 60 km.

Koncept spojení přes Island do USA nabídnou Play i pro cestující z Prahy, kam začnou létat od počátku května. Cestující ale například při cestě do New Yorku musejí počítat s přestupem přes 15 hodin na Islandu.

Play mají aktuálně ve flotile dvě letadla A320neo a tři A321neo.

Tagy Island Play transatlantické lety
19 komentářů