Aegean Airlines začaly létat do Ostravy, charterová linka do Soluně bude v provozu do konce září

Airbus A320 Aegean Airlines na mošnovském letišti. Foto: Letiště OstravaAirbus A320 Aegean Airlines na mošnovském letišti. Foto: Letiště Ostrava

Nové charterové spojení doplní nabídku letních letů Smartwings.

Letecká společnost Aegean Airlines je novým dopravcem, který se bude přes letní sezónu objevovat na ostravském Letišti Leoše Janáčka. Jednou za dvanáct dní bude provozovat charterovou linku do Soluně, kterou si u ní objednala cestovní kancelář Experitour.

Provoz linky zahájil dnes časně ráno. Z Ostravy má odlétat ve 3:20, některé lety jsou naplánovány přes Brno. Let trvá hodinu a půl. Aegean Airlines nasazuje na linku Airbus A320.

„Cestující si z ostravského letiště mohou do této destinace zakoupit zájezd nebo samostatnou letenku. Zpáteční letenka je v prodeji za cenu 6 960 Kč a v ceně je příruční zavazadlo i zavazadlo k odbavení,“ uvedl Ondřej Zíka, jednatel cestovní kanceláře Experitour.

Charterová linka doplní nabídku letů z Ostravy k moři, většinu letů zajišťují z Ostravy i tuto sezónu Smartwings. Jedinou pravidelnou linkou je aktuálně spojení Ryanairu do Londýna, k jehož obnově došlo o víkendu.

„Zájem o cestování s postupující sezonou neustále roste, Řecko patří a vždy patřilo mezi nejžádanější dovolenkové destinace. Jsme rádi, že můžeme našim cestujícím letos nabídnout novou destinaci a rozšířit tak nabídku míst, kam mohou vycestovat na svou dovolenou. Linka bude prozatím v provozu do konce září, její prodloužení bude záviset na zájmu cestujících,“ dodal Stanislav Bujnovský, obchodní ředitel Letiště Ostrava.

Tagy Aegean Airlines Letiště Ostrava OSR OSR-SKG Řecko SKG Soluň
5 komentářů