Aegean Airlines po pěti letech obnovily spojení z Prahy na Krétu

Airbus A320 společnosti Aegean Airlines po příletu do Prahy. Foto: Letiště PrahaAirbus A320 společnosti Aegean Airlines po příletu do Prahy. Foto: Letiště Praha

Dopravce plánuje lety z Prahy do dalších řeckých destinací.

Letecká společnost Aegean Airlines dnes zahájila provoz pravidelné linky z Prahy na Krétu. Do Heraklionu bude během června létat dvakrát týdně, od července třikrát týdně. Doplní tak nabídku Smartwings, které aktuálně nabízejí spojení denně.

Aegean Airlines linku provozovaly v letech 2015 a 2016, teď se po pěti letech vrací. Létat budou ve čtvrtek a v sobotu, od čevence i v pondělí. Z Prahy odlétají v 9:55, Smartwings již ve 4:55. Cena nejlevnější zpáteční letenky se pohybuje lehce pod šesti tisíci korunami, Smartwings nabízejí zpáteční lety za ceny kolem 7500.

Nové přímé spojení z Letiště Václava Havla Praha bylo zahájeno dnes ráno vodní slavobránou. Aegean Airlines na linku nasazují Airbus A320 se 174 místy. Podle původních plánů měla linka začínat 15. května.

Řecká společnost již z Prahy létá do Atén, aktuálně pětkrát týdně. „Naším přáním je spolupráci v následujících letech ještě rozšířit a přidat do sítě námi provozovaných leteckých spojení další řecké destinace,“ řekl Ioannis Rasoglou, Network Planning Manager Aegean Airlines.

Tagy Aegean Airlines HER Kréta letiště praha prg PRG-HER
15 komentářů