Čtvrtmiliardová oprava spojnice Středočeského a Plzeňského kraje skončila, o dva měsíce dříve proti plánu

Opravená silnice II/191 z Rožmitálu pod Třemšínem na hranice s Plzeňským kraje. Foto: KSÚSSKOpravená silnice II/191 z Rožmitálu pod Třemšínem na hranice s Plzeňským kraje. Foto: KSÚSSK

Opravu financovala přes IROP Evropská unie.

Dva roky trvající oprava silnice II/191, která vede z Rožmitálu pod Třemšínem na hranice Plzeňského kraje, je definitivně hotová. Šlo o jednu z nejnákladnějších oprav silnic II. třídy ve Středních Čechách: náklady dosáhly 240 milionů korun.

Téměř jedenáct kilometrů dlouhý úsek se začal opravovat v září 2019. „Úsek byl dokončen o zhruba dva měsíce dříve, než byl termín,“ řekla mluvčí Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje Petra Kučerová. Zhotovitelem stavby bylo sdružení firem Porr, Swietelsky a ČNES.

Opravou prošel úsek od křižovatky ulic Tyršova a Nádražní na hranici Středočeského a Plzeňského kraje. Součástí akce byla i stavba dvou nových mostů, které nahradily původní ve špatném stavu.

„Stavba probíhala bez větších problémů, nad rámec projektu došlo ke stavbě propustku u osady Trepanda, kde byl při pročištění příkopů objeven historický nefunkční propustek. Částečně zde, při velkém tání sněhu a prudkých deštích, docházelo k zaplavování části komunikace vodou z přeplněného příkopu,“ dodala Kučerová. Většinu nákladů na novou stavbu financovala Evropská unie prostřednictvím programu IROP.

Opravená silnice II/191 z Rožmitálu pod Třemšínem na hranice s Plzeňským krajem, ilustrační foto. Foto: KSÚSSKOpravená silnice II/191 z Rožmitálu pod Třemšínem na hranice s Plzeňským kraje. Foto: KSÚSSKOpravená silnice II/191 z Rožmitálu pod Třemšínem na hranice s Plzeňským kraje. Foto: KSÚSSKOpravená silnice II/191 z Rožmitálu pod Třemšínem na hranice s Plzeňským kraje. Foto: KSÚSSK
Tagy II/191 Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje Středočeský kraj
31 komentářů