Vlakem neomezeně o polovinu levněji. Deutsche Bahn zlevnila roční jízdenku kvůli klimatickému summitu

Vysokorychlostní jednotka ICE. Foto: Deutsche BahnVysokorychlostní jednotka ICE. Foto: Deutsche Bahn

Dopravce chce nalákat do vlaku zaměstnance, kteří jezdí na služební cesty autem.

Neomezené cestování vlakem pro zaměstnance německých firem může vyjít podstatně levněji než dosud. Deutsche Bahn v reakci na probíhající klimatický summit v Glasgow přišla s nabídkou na poloviční slevu pro nákup jízdenky BahnCard 100. Ta je celoroční přenosnou jízdenkou pro neomezené cestování vlaky DB. Roční verze dosud stojí 4 027 eur ve druhé třídě.

Dopravce chce tímto krokem motivovat firmy k tomu, aby plánovaly zaměstnancům cesty vlakem namísto autem či letadlem. Nabídka platí do 23. prosince, týká se jen nově zakoupených karet. „Potenciál úspor emisí CO2 v oblasti služebních cest je obrovský. Například služební auto má kolem pěti milionů zaměstnanců. Pokud se jen jedno procento z nich obejde bez služebního vozu a – například s kartou BahnCard 100 – přejde na služební cesty vlakem šetrné ke klimatu, lze ušetřit 360 000 tun CO2. A to každý rok,“ uvádí DB v tiskové zprávě.

Nabídka platí i pro živnostníky nebo osoby samostatně výdělečně činné. Kompletní detaily o nabídce jsou na stránkách DB.

Tagy Deutsche Bahn
170 komentářů