ŘSD otevře veřejnosti na pár hodin nový úsek D35 u Opatovic, zprovozněn bude v prosinci

D35 u Opatovic nad Labem. Foto: ŘSDD35 u Opatovic nad Labem. Foto: ŘSD

Návštěvníci budou mít možnost si nový úsek projít nebo projet na kole či koloběžce.

Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) chystá v sobotu den otevřených dveří na stavbě dálnice D35 z Opatovic nad Labem do Časů. Veřejnost bude mít možnost prohlédnout si nový úsek, který by se měl již v prosinci otevřít pro běžný provoz.

Akce  proběhne od 10 do 18 hodin. Parkování bude u počátku dálnice v Opatovicích nad Labem. Návštěvníci budou mít možnost si nový úsek projít, projet na kole nebo na koloběžce. Zajištěný je doprovodný program. Z Pardubic bude zajištěna autobusová kyvadlová doprava.

Leták ke dnu otevřených dveří na D35

Leták ke dnu otevřených dveří na D35

Aktuální harmonogram počítá se zprovozněním dálnice v prosinci letošního roku. Úsek z Opatovic do Časů se staví od jara 2019, měří 12,6 kilometru. „V srpnu následovalo zprovoznění nadjezdů mezi Borkem a Bukovinou nad Labem a mezi Chotčí a Dolními Ředicemi. Na trase stále probíhá pokládka konstrukčních a asfaltových vrstev či instalace protihlukových stěn,“ popsalo ŘSD v informačním letáku na počátku září průběh prací. Dálnici staví sdružení Strabag, M-Silnice a SMP. D35 má v úseku z Opatovic do Mohelnice výrazně ulehčit dálnici D1 a bude její alternativou.

Trasa navrhované dálnice D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Pramen: ŘSD

Trasa D35 v úseku Opatovice nad Labem – Časy. Pramen: ŘSD

Tagy D35 D35 Opatovice - Časy
23 komentářů