Arriva začala v Trnavě jezdit s novými autobusy SOR, nakoupila je bez klimatizace

Nové autobusy SOR NB 12 pro provoz v Trnavě. Foto: ArrivaNové autobusy SOR NB 12 pro provoz v Trnavě. Foto: Arriva

Klimatizaci má jen kabina řidiče. Město chce novými autobusy přilákat více lidí z aut do MHD.

Společnost Arriva Trnava bude dalších deset let zajišťovat provoz městské hromadné dopravy v Trnavě. Ve městě v těchto dnech začalo jezdit 17 nových autobusů SOR NB 12. Město sice chce přilákat do MHD více cestujících z aut, vozidla ale nebudou vybavena klimatizací.

O zahájení provozu s novými autobusy informovala Arriva v tiskové zprávě. Na třinácti linkách najezdí ročně kolem milionu kilometrů. K 17 dodaným autobusům přibude za pět let stejný počet nových vozů. Arriva získala desetiletou smlouvu ve veřejné soutěži.

Prvních sedmnáct autobusů nahradí stávající starší jezdící ještě s normami EURO3 nebo EURO4. I když Arriva a město v tiskové zprávě uvedly, že vozidla zabezpečí vysoký standard cestování, nemají klimatizaci. Ta je jen v kabině řidiče.

Autobusy jsou vybaveny informačními LCD panely nebo připojením k wifi. Vozidla jsou vybavena kamerovým systémem. „Rádi bychom obyvatele motivovali, aby upřednostnili veřejnou dopravu před cestou osobním autem,“ řekl Peter Němec, šéf Arriva Trnava. Město s dopravcem pracuje ještě na nových jízdních řádech, které mají přinést efektivnější využití autobusů.

Nové autobusy SOR NB 12 pro provoz v Trnavě. Foto: Arriva

Nové autobusy SOR NB 12 pro provoz v Trnavě. Foto: Arriva

Tagy Arriva Trnava SOR Trnava
95 komentářů