V Harrachově hořel motorový vůz RegioSpider Českých drah

Hořící RegioSpider. Pramen: HZS Libereckého krajeHořící RegioSpider. Pramen: HZS Libereckého kraje

Požár vznikl v prvním ze dvou vozů, které tvořily vlak. Strojvedoucímu se podařilo nezasaženou část odpojit.

(aktualizováno 14:40) V Harrachově hořel motorový vůz Českých drah řady 840 (RegioSpider). U vlaku zasahují hasiči Libereckého kraje, kteří o tom informovali na twitteru. Na místě jsou i hasiči Správy železnic. Provoz na trati byl zastaven do 14:30.

Podle mluvčí ČD Gabriely Novotné požár vznikl v prvním ze dvou vozidel, která tvořila vlak. Strojvedoucímu se následně podařilo nezasažený vůz odpojit. Nešlo přitom o pouhý dým, z vozu šlehaly plameny.

Požár RegioSpideru v Harrachově. Pramen: Správa železnicHořící RegioSpider. Pramen: HZS Libereckého krajePožár RegioSpideru v Harrachově. Pramen: Správa železnicPožár RegioSpideru v Harrachově. Pramen: Správa železnic

„Strojvedoucí zjistil zadýmení a pokusil se požár uhasit, nicméně neuspěl. Všem cestujícím se podařilo vlak opustit,“ uvedla mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová. O zásadním poškození (a možná odpisu vozidla) svědčí i odhad škody, který nyní činí 50 milionů.

„Hasiči v dýchací technice rozebírají plášť vlakové soupravy. S pomocí termokamery dohledávají a dohašují skrytá ohniska požáru,“ uvedl Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje.

 

Tagy České dráhy hasiči požár RegioSpider
122 komentářů