Konec komplikací u Benešova. Silničáři konečně dokončili křižovatku Červené Vršky

Příjezd ke kruhové křižovatce Červené Vršky u Benešova. Pramen: ŘSDPříjezd ke kruhové křižovatce Červené Vršky u Benešova. Pramen: ŘSD

Stavba křižovatky včetně jejího napojení na silnici I/3 se dostala do skluzu několika měsíců.

Průjezd po silnici I/3 kolem Benešova by měl být při návratu lidí z víkendu po necelém měsíci o něco plynulejší. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v sobotu odpoledne uvedlo do provozu novou okružní křižovatku Červené Vršky, když od začátku dubna pracovalo na jejím napojení směrem na jih. U Benešova tak skončily nepříjemné objížďky.

„Nová okružní křižovatka byla jako celek uvedena do provozu v režimu předčasného užívání stavby. Jedno z mnoha středočeských omezení, které výrazně zasahovalo do plynulosti dopravy v regionu, bylo ukončeno,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Plnohodnotné napojení křižovatky na silnici směrem na jih na Tábor bylo třetí a poslední etapou stavby křižovatky.  Stavba křižovatky včetně jejího napojení na silnici I/3 se přitom dostala do skluzu několika měsíců, hotova měla být už loni v říjnu. Samotný „kruháč“ silničáři dokončili už loni 27. září, práce na jeho napojení na jih ale nemohly pokračovat kvůli zákazu odboru dopravy Krajského úřadu Středočeského kraje. Úřad totiž nepovolil uzavírku silnice s poukazem na složitou dopravní situaci, čímž udělal z harmonogramu ŘSD cár papíru.

Do třetí etapy se tak silničáři mohli pustit až nyní v dubnu. Během prací museli motoristé využívat objížďky po místních komunikacích, při cestě na jih přes obec Pomněnice, v opačném směru přes Benešov. V následujících týdnech budou ještě v okolí křižovatky probíhat rekultivační práce a vegetační úpravy, které však již do plynulosti dopravy nezasáhnou.

Tagy Benešov I/3 křižovatka Červené Vršky ŘSD
24 komentářů