V Ostravě začne oprava Místecké, končí oprava D1

Oprava dálnice. Foto: ŘSDOprava dálnice. Foto: ŘSD

Oprava Místecké potrvá zhruba měsíc, důvodem oprav je poškození kvůli velkému zatížení.

Ředitelství silnic a dálnic začne po opravách sjezdů z Rudné na Plzeňskou opravovat v Ostravě další velmi vytížené místo. Půjde o čtyřkilometrovou opravu povrchu silnice I/56 na Místecké ulici od křížení s ulicemi 28. října a Moravskou ve směru na Frýdek-Místek. V Ostravě naopak končí oprava D1.

Podle mluvčího ŘSD Miroslava Mazala potrvá rekonstrukce zhruba měsíc. „První fáze projektu je určena rekonstrukci levého (rychlého) jízdního pruhu komunikace. Automobilový provoz povede zúžením po neopravované části silnice, proto není potřeba objízdných tras,“ uvedl Mazal. Podle Mazala k opravě dochází kvůli velkému zatížení silnice, denně po ní projede kolem 30 tisíc aut.

ŘSD naopak končí s opravami D1 ve směru na Bohumín. Po měsíci bude od pondělí plně průjezdná. Metrostav dokončuje závěrečné činnosti před finální zpětnou montáží svodidel u přejezdů středového pásu. Náklady na opravu povrchu dálnice dosáhly bez DPH přibližně 8,8 milionu korun. Jde o úsek mezi kilometry 356,9 a 357,2.

„Akce celou dobu postupovala podle předem stanoveného harmonogramu. Pracoviště navštívila těžká technika i řada odborníků, proto bylo možné předejít termínovému prodloužení uzavírky dálničního pásu směrem do Polska,“ uvedl Mazal.

Šlo jen o provizorní opravu, zvlněná D1 čeká na kompletní opravu. Kdy, to zatím není jasné.

Tagy D1 I/56 Místecká Moravskoslezský kraj ostrava Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů