Na Červenohorském sedle jsou nově tabule s kostlivci

Nové cedule na Červenohorském sedle. Foto: ŘSDNové cedule na Červenohorském sedle. Foto: ŘSD

Nové tabule mají varovat především motorkáře před nebezpečím.

Netradiční dopravní značení mohou vidět řidiči na silnici I/44 přes Červenohorské sedlo. Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic ČR podél silnice spojující Šumperk a Jeseník  umístily reflexní tabule s kostlivci.

Kromě nápisů v češtině, angličtině a polštině mají kostlivci varovat před nebezpečným úsekem častých nehod, zejména motorkářů a jejich častých smrtelných nehod.

„Členitý profil široké silnice I/44 láká k nedodržování silničních pravidel, proto na Červenohorské sedlo často vyráží milovníci rychlé jízdy a nesprávného chování za volantem či za řídítky,“ vysvětlil Miroslav Mazal z olomoucké správy ŘSD.

ŘSD v minulosti navrhovalo na místě například instalaci mobilních nízkých středových svodidel před a za zatáčky, to ale úřady neschválily. Podobné značky jsou i například na silnici I/20 u Českých Budějovic.

Nové cedule mají alespoň částečně pomoci snížit nehodovost. Kromě tabulí přibyly ještě dopravní knoflíky u středové dělící čáry. „Vodorovné značení uprostřed komunikace se bude aplikovat na další úseky silnice I/44, rozšíření preventivních opatření proběhnou zjara příštího roku,“ dodal Mazal.

Netradiční cedule prošly úředním schvalovacím kolečkem včetně policie a krajského úřadu.

K poslední smrtelné nehodě došlo na silnici 19. září, kdy zahynul šestadvacetiletý motorkář. Narazil do svodidel.

Nové cedule na Červenohorském sedle. Foto: ŘSD

Nové cedule na Červenohorském sedle. Foto: ŘSD

Tagy Červenorské sedlo I/44 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
86 komentářů