Marné hledání nového pronajímatele. Dopravní společnost Ústeckého kraje zrušila soutěž na půjčení vozidel

Nové autobusy Scania pro DSÚK. Foto: Jan SůraNové autobusy Scania pro DSÚK. Foto: Jan Sůra

Krajem vlastněný dopravce prodlouží stávající smlouvy, chystá soutěž na nákupu nových autobusů.

Dopravní společnost Ústeckého kraje (DSÚK) musela zrušit dvě soutěže, ve kterých hledala pronajímatele až 64 autobusů. Důvodem jsou námitky, které proti podmínkám soutěže přišly. Do tendrů přišla nabídka pouze od společnosti Overline patřící do skupiny BusLine holding.

Zrušení soutěží vyplývá z informací na profilu zadavatele. DSÚK soutěžila pronájem hlavně pro oblast Litoměřicka, kde už pronajaté autobusy jezdí. Kromě Overline si je půjčuje také od ČSAD Slaný.

Kraj již dříve vysvětlil, že jde o opatření způsobené situací s výběrovými řízeními na pořízení nových autobusů. Ta zablokoval antimonopolní úřad, soud nakonec verdikt ÚOHS zrušil. „Vzhledem ke zrušení obou veřejných zakázek bude pokračovat pronájem autobusů i v dalším období. Všechny smlouvy na pronájem autobusů mají uvedenu možnost automatického prodlužování,“ řekl ředitel DSÚK Milan Šrejtr. Podle něj budou ale připravovat zakázky pro nákup vlastních autobusů.

Šrejtr nechtěl uvést, kdo námitky podal. „Námitky byly podány subjektem, který je účastníkem i v jiných probíhajících veřejných zakázkách, a proto nebudeme uvádět jeho bližší identifikační údaje,“ dodal.

Tagy Dopravní společnost Ústeckého kraje DSÚK Overline Ústecký kraj
18 komentářů