RegioJet začal nabízet v Maďarsku vnitrostátní spojení, prohloubil spolupráci s Westbahn

Bombardier Traxx MS2 v barvách RegioJetu ve Vídni. Foto: RegioJetBombardier Traxx MS2 v barvách RegioJetu ve Vídni. Foto: RegioJet

Český dopravce bude proti maďarskému státnímu na vnitrostátních relacích levnější.

Společnost RegioJet necelý měsíc po vstupu na mezinárodní spojení mezi Prahou a Budapeští začala nabízet i jízdenky na vnitrostátní dopravu po Maďarsku. Od září navíc výrazně rozšíří svoji spolupráci s rakouským soukromým dopravcem Westbahn.

Cestující si tak mohou nově koupit jízdenky pro trasu mezi mezi městy Budapešť, Mosonmagyarovar, Györ a Hegyeshalom. RegioJet se rozhodl státnímu dopravci MÁV – Start konkurovat cenou: jízdenka z Györu do Budapešti vyjde v přepočtu na 135 korun, u maďarského dopravce nejlevnější základní cena na 186 korun.

RegioJet nově lépe propojí cestující z Maďarska i s dalšími rakouskými městy. S rakouským dopravcem Westbahn se dohodl na spolupráci u vlaků z Vídně směrem na západ. Nově tak nabízí spojení z Budapešti až do Salcburku s přestupem na vídeňském nádraží Meidling. Na přestup je poměrně dlouhá doba: 1 hodina a 35 minut. S Westbahnem RegioJet spolupracuje od svého vstupu na rakouský trh. Mezi novinkami v rezervačním systému je nově i možnost koupit si jízdenku na vlak z Ostravy do Budapešti s přestupem v Brně.

RegioJet začal do Budapešti jezdit na konci července, jde pro něj letos už o třetí novou zemi, co zavedl železniční spojení z Česka. Na konci června začal jezdit ještě se sezónním vlakem do chorvatské Rijeky přes Slovinsko. Už od nového jízdního řádu chce ještě spustit spojení do Polska až na ukrajinskou hranici.

Tagy RegioJet Top
111 komentářů