Do Zubrnic začne opět jezdit historický autobus, bude na něm platit krajský tarif

Historický autobus Škoda 706 RTO. Foto: Zubrnická museální železniceHistorický autobus Škoda 706 RTO. Foto: Zubrnická museální železnice

Po loňské premiéře obnovily obce v Ústeckém kraji provoz nové speciální víkendové linky mezi Úštěkem a Zubrnicemi. Od tohoto víkendu

Po loňské premiéře obnovily obce v Ústeckém kraji provoz nové speciální víkendové linky mezi Úštěkem a Zubrnicemi. Od tohoto víkendu půjde o unikátní spojení: půjde o jedinou oficiální autobusovou linku, na které bude jezdit historický autobus Škoda 706RTO a platit v něm bude krajský integrovaný tarif.

Linka T32 začala provoz už minulý víkend, ale ještě s běžným autobusem ze současné doby. Od zítřka se na ni vrátí historický autobus, ve kterém je zabudován nejmodernější odbavovací systém.

Linka jezdí v tarifu Dopravy Ústeckého kraje, autobus objednává Svazek obcí pro silnici II/260 a dopravcem jsou Autobusy Karlovy Vary. Autobusy a jízdní řády navazují na železniční linku do Zubrnic. Při každém spoji směrem na Úštěk bude možnost navštívit v Lovečkovicích minimuzeum, kde spoj bude mít přestávku 20 minut.

Minulý rok tuto linku navštívil herec Václav Kopta, který s radostí historický autobus řídil. Akce se bude letos opakovat a bude spojená s výročím 45 let od natočení filmu Páni kluci, který se na trati natáčel. Přijede hlavní postava filmu „Tomáš“ Michael Dymek.

Tagy Autobusy Karlovy Vary historická autobusová linka T32 Top Zubrnice Zubrnická museální železnice
4 komentáře