Vectrony ZSSK začaly po nákaze jezdit do Prahy. Není jasné, na jak dlouho

ZSSK poprvé vyjely s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: ZSSKZSSK poprvé vyjely s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: ZSSK

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) začala s obnovením vlakového provozu mezi Českem a Slovenskem, ke kterému došlo 8. června, nasazovat své

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) začala s obnovením vlakového provozu mezi Českem a Slovenskem, ke kterému došlo 8. června, nasazovat své lokomotivy Siemens Vectron na jižní větvi mezi Prahou a Novými Zámky. Jde o vůbec první nasazení slovenských vectronů v českém vnitrozemí. Týká se vlaků EC, které normálně jezdí až do Maďarska.

„ZSSK aktuálně nasazuje Vectrony v počtu dvou kusů na jižním rameni, a to do doby plnohodnotného obnovení mezinárodní dopravy. Do Maďarska se aktuálně nejezdí,“ sdělil mluvčí ZSSK Tomáš Kováč. Podle něj ZSSK během „koronavirových omezení“ zaškolovala strojvedoucí, kteří jezdí na jižním spojení mezi oběma zeměmi, na vectrony. „Proto je nyní využíváme,“ doplnil Kováč. Podle něj po spuštění provozu vlaků IC a obnovení provozu do Maďarska zřejmě dojde k dalším změnám v nasazování hnacích vozidel.

Vectrony na spodním rameni doplňují lokomotivy řady 350. Pro vrchní rameno přes Žilinu platí turnusové nasazení lokomotiv 361 a 350. ZSSK má pronajato celkem deset Vectronů.

Tagy Siemens Vectron ZSSK
19 komentářů