Šéf Emirates odmítl, že by vyřadily trvale velkou část A380. Do dvou let jsou zpět v plném počtu, řekl

Odstavená letadla v Dubaji. Foto: EmiratesOdstavená letadla v Dubaji. Foto: Emirates

Prezident letecké společnosti Emirates Tim Clar odmítl v rozhovoru pro Financial Times spekulace o tom že firma trvale kvůli slabé

Prezident letecké společnosti Emirates Tim Clar odmítl v rozhovoru pro Financial Times spekulace o tom že firma trvale kvůli slabé poptávce trvale vyřadí část největších osobních letadel na světě z flotily. Firma ještě čeká na dodávku dalších nových strojů od Airbusu.

S výjimkou asi tří nejstarších kusů A380 a devíti letadel Boeing 777 nepočítáme s vyřazením žádného letadla. Čekáme, že do dvou let se vrátíme k plnému provozu,“ řekl Clark v rozhovoru.

Podle něj mají A380 své místo v celé síti letecké společnosti Emirates, i když zřejmě ne letos ani příští roku. „Myslím, že budou opět velmi oblíbené,“ řekl Clark. Tento týden oznámily například Air France, že ukončily provoz všech A380, Lufthansa vyřadí polovinu z nich.

Emirates mají svoji síť postavenou z velké části na A380, mají jich zatím aktuálně 115. Při současné situaci na trhu je ale pro aerolinky zbytečně velké. Clark ale neodpověděl konkrétně, zda převezme všechny zbývající A380, které má ještě Airbus vyrobit. Konkrétně jde o osm strojů. „Jsme v pravidelném kontaktu s Airbusem,“ uvedl Clark.

Tagy A380 Airbus A380 emirates Top
3 komentáře