O provozování vlaků v Královéhradeckém kraji má zájem šest dopravců

Regionova v Adršpašských skalách. Foto: České dráhyRegionova v Adršpašských skalách. Foto: České dráhy

Šest dopravců projevilo předběžný zájem o účast v poptávkovém řízení na provoz drážní dopravy v Královéhradeckém kraji. Dopravce s novou

Šest dopravců projevilo předběžný zájem o účast v poptávkovém řízení na provoz drážní dopravy v Královéhradeckém kraji. Dopravce s novou smlouvou má vyjet od celostátní změny jízdních řádů v prosinci 2021.

Zájem šesti firem bez uvedení jejich názvu uvedl dnes kraj v tiskové zprávě. Dopravci získají smlouvy na deset let. Výběr nových dopravců připraví vyjednávací tým pod vedením prvního náměstka hejtmana Martina Červíčka.

Kraj už dříve uvedl, že počítá s takzvaným přímým zadáním, tedy nebude soutěžit podle zákona o zadávání veřejných zakázek. Už loni kraj oslovil 31 potenciálních dopravců za účelem prověření jejich zájmu poskytovat tyto veřejné služby.

„Ve stanovené lhůtě projevilo šest dopravců předběžný zájem o přepravu cestujících v našem kraji. Území regionu jsme rozdělili do pěti oblastí a o každou z nich projevili zájem minimálně tři dopravci,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy.

Podle něj bude poptávkové řízení připravovat stejný tým, který měl na starosti zakázku na autobusové dopravce. Jsou v něm zástupci advokátní kanceláře Fiala, Tejkal a partneři, oddělení dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, společnosti OREDO, a zástupci výkonných orgánů Královéhradeckého kraje. Vedle náměstka Martina Červíčka bude Královéhradecký kraj zastupovat ještě krajský radní a starosta Meziměstí Pavel Hečko a krajský zastupitel a starosta Hronova Petr Koleta.

Vyjednávací tým bude odborně odpovědný za zhodnocení cenových nabídek a koncepcí, které mají uchazeči zpracovat. Své doporučení předloží k rozhodnutí výkonným orgánům Královéhradeckého kraje.

Královéhradecký kraj objednává v železniční osobní dopravě 5,7 milionu vlakokilometrů ročně.

Tagy Královéhradecký kraj
61 komentářů