ČSA posunuly restart provozu o 17 dní. První aerolinky se do Prahy vrátí na začátku května

První Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek HorákPrvní Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek Horák

České aerolinie počítají s obnovením letů o dva a půl týdne později, než dosud plánovaly. Plánovaný restart většiny letů posunuly

České aerolinie počítají s obnovením letů o dva a půl týdne později, než dosud plánovaly. Plánovaný restart většiny letů posunuly dnes i další evropští dopravci, například Austrian Airlines. V Praze jsou zatím největším optimistou s návratem pravidelného provozu British Airways, které se chtějí vrátit do Prahy už 1. května.

ČSA původně prodávaly letenky na lety od 1. května, termín ale dnes posunuly až na 17. května. „Je to dáno současnou situací. Aktuálně jsou lety přerušeny do 17. května, některé do začátku června,“ uvedla mluvčí skupiny Smartwings Group Vladimíra Dufková.

V Praze zatím létají na pravidelných linkách jen běloruská Belavia a bulharský dopravce Bulgaria Air. Qatar Airways dnes přilétly do Prahy naposledy a vrátí se až v červnu.

Již na začátku května by se ale v Praze měly v omezeném provozu objevit stroje některých velkých evropských aerolinek. Od 1. května prodávají jeden let denně na lince do Londýna British Airways, od 4. května začne znovu létat jednou denně KLM z Prahy do Amsterdamu. Ryanair se vrací k provozu z Prahy 8. května včetně letů do Itálie. Easyjet obnovuje lety z Prahy od 17. května, Brussels Airlines na lince z Prahy do Bruselu od 15. května. Vzhledem k nejasnému vývoji v různých vládních omezeních jsou ale všechna data značně nejistá.

Posun startu naopak oznámili dnes další dopravci: z 3. na 17. května Austrian Airlines nebo Swiss, který provozuje dosud výrazně omezený letový řád.

Tagy British Airways České aerolinie ČSA easyjet KLM letiště praha omezení dopravy kvůli koronaviru Ryanair
42 komentářů