Olomoucká MHD míří k bezkontaktním platbám ve vozech, tendr ale nevyšel

Tramvaje v Olomouci. Pramen: DPMOTramvaje v Olomouci. Pramen: DPMO

Olomoucká MHD se má zařadit k těm, u nichž lze jízdné platit bezkontaktně přímo ve vozidlech. Dopravnímu podniku města Olomouce

Olomoucká MHD se má zařadit k těm, u nichž lze jízdné platit bezkontaktně přímo ve vozidlech. Dopravnímu podniku města Olomouce (DPMO) se ale nevydařila soutěž na dodavatele terminálů. Podnik tendr po řadě odkladů zrušil, neboť se přihlásil jediný zájemce.

„Aktuálně připravujeme vypsání nového zadávacího řízení,“ uvedla mluvčí DPMO Martina Krčová. Do soutěže se podle informací na profilu zadavatele přihlásila jako jediná společnost EM TEST ČR.

Tendr byl vypsán už v polovině loňského října, uzávěrka se několikrát posouvala. Předmětem byla dodávka, instalace a zprovoznění 189 samoobslužných zařízení pro nákup jízdenek, předpokládaná cena činila 10,5 milionu korun bez DPH.

„Co se týká systému, který je požadován, tak se jedná o terminály, které nebudou vydávat papírové jízdenky,“ doplnila Krčová. Olomouc tak upřednostňuje systém po vzoru Ostravy, kde terminály ve vozidlech také nevydávají jízdenky. Naopak v Praze je třeba si ze strojku vyzvednout papírový lístek.

DPMO už v minulých letech zřídil e-shop s možností platby kartou. Bezhotovostně lze zaplatit i pokutu u revizora. Podnik má podle výroční zprávy za rok 2018 celkem 78 autobusů a 68 tramvají.

Tagy bezkontaktní platby v MHD Dopravní podnik města Olomouce DPMO odbavení bezkontaktní kartou
11 komentářů